VZW HUROKI                


Hulp Roemeense Kinderen

 

Tip Familial Bratca

Onze gezinsvervangende thuis 'Tip Familial Bratca' werd geopend in 1994. Zestien verlaten kinderen tussen de 5 en 18 jaar worden door een ouderpaar opgevoed en leven samen als een gezin.
Deze realisatie werd volledig door HUROKI vzw gefinancierd en grote onkosten, omwille van vernieuwingen, worden nu nog steeds door HUROKI gedragen. Een voorbeeld hiervan is de volledige vernieuwing van het dak en het plaatsen van een buitentrap/noodtrap tot aan de zolderverdieping.
In deze Tip Familial in Bratca, waar de kinderen een warme thuis vinden bij mami Stela en tati Calin werd in de zomer van 2014 een houten pergola gebouwd. Deze is uitgerust met tafels en zitbanken zodat de kinderen bij goed weer gezellig kunnen tafelen, huistaken maken en spelletjes spelen. Eerder werden er speeltuigen en een trampoline aangekocht.

In de toekomst bieden we in onze Tip Familial verder hulp, daar waar de plaatselijke kinderbescherming te weinig ondersteuning biedt.
Deze verlaten kinderen uit onze Tip Familial krijgen heel wat meer kansen in de toekomst. Ze groeien op in gezinsverband en niet in de collectiviteit van het vroegere kindertehuis. Ze gaan naar school en volgen onderwijs binnen hun mogelijkheden.